Hoe plan ik een tocht?

Ik ben vooral een mooiweerhiker, m.a.w. ik wandel niet graag in de winter, maar kan erg genieten van de lente, zomer en herfst en dus sla ik op het einde van mijn wandelseizoen meteen aan het plannen. Om het makkelijk te houden, werk ik hier met een praktisch voorbeeld, namelijk mijn tochtplanning van een deel van de GR5 in de Alpen, in de zomer van 2018.

Welke tocht?

Eerst en vooral maak ik een lijstje van tochten die ik wil ondernemen en kijk welke maanden hiervoor de meest geschikte zijn. Op mijn to-dolijstje voor 2018 staan o.a. de GR5 tussen Thonon-les-Bains en Landry (Alpenregio) en de GR223 langs de stranden van D-Day in Normandië. Hoe ik die locaties gekozen heb? Ik wil graag de hele GR5 wandelen en heb reeds het deel door de Vogezen achter de rug. Het Juragebergte of de Alpen leken me de meest logische locaties voor het vervolg van mijn GR5. Normandië ligt dan weer voor de hand omwille van mijn interesse voor alle WO2-gerelateerde locaties. Een blik op de onlinekaart van de Franse wandelfederatie FFRP helpt ook: klik hier. (het laden kan even duren, want het gaat om een zeer zwaar PDF-bestand)

Een beetje online googelen leert me dat men idealiter tussen midden juni en midden september gaat wandelen voor quasi sneeuwvrije paden op de GR5. Ik heb dan ook midden juli als vertrekdatum genoteerd in mijn agenda.

Wanneer en duur

Nu gaat het erom te bepalen hoeveel dagen in kan wandelen. Ik weet dat ik een hele zomer vrij ben, dus kan ik de wandeling zo lang of zo kort maken als ik zelf wil. Ik heb echter een familie en die willen me natuurlijk niet te lang laten gaan. Ik reken dus op een wandelperiode van circa 10 dagen, exclusief reisdagen.

Transport

Dan zoek ik naar transportmogelijkheden. Eerst en vooral richting startplaats. De website van de Franse spoorwegen, de SNCF, biedt ook een overzichtskaart waarop alle treinstations aangeduid staan (klik hier). Op de website kan je reeds een prijsindicatie vinden. Het blijft echter bij een indicatie, want je kan hooguit tot drie maanden in de toekomst de prijzen opzoeken. De eerste prijsindicatie (begin januari 2018 voor midden maart) voor een enkele reis Brussel-Thonon ligt ergens tussen €67 en meer dan €100. Als ik het gedeelte tussen Brussel en Parijs met de Izy Thalys zou afleggen, kan het zelfs teruggebracht worden tot €15 voor de trage Izy en €32 voor het traject Parijs-Thonon. De goedkoopste reisdata zullen alvast ook bepalen wanneer ik ga wandelen, dus ik zal nog tot ongeveer midden april moeten wachten om te weten wanneer ik kan vertrekken en ook wanneer en hoe ik terugkom (trein? of misschien co-voiturage met blablacar?).

Afstand

Dit gezegd zijnde. Nu gaat het erom te bepalen hoe lang mijn GR5 moet duren, in kilometers dan. Ik gebruik hiervoor de website Openrunner.com , een handige website die ik vond na het rondneuzen op de Franstalige website Randonner Malin. Ik was immers op zoek naar een degelijke niet te dure gadget om mijn wandeltrajecten in Frankrijk (en België) te kunnen uitstippelen. Onlangs paste Openrunner z’n beleid aan en kan men nu enkel tegen betaling een degelijk traject uitstippelen, maar voor €15 per jaar lijkt me dit geen te absurde kost.

Openrunner gebruikt o.a. de Franse topografische kaarten en daarop staan GR-routes ook aangeduid. Voor mij bestaat het plezier erin die routes handmatig uit te stippelen en zo dus een ietwat concreet beeld van het parcours te krijgen en al dan niet ook aangepaste versies te creëeren, bijvoorbeeld als ik onderweg een omweg wil maken langs een interessante locatie. Eens je je traject opgeslagen hebt, krijg je ook een bondig overzicht van het hoogste en laagste punt van je traject, evenals de stijgings- en dalingsmeters. En dan kan je ook nog het hoogteprofiel van je traject bekijken, er een ander traject aan toevoegen enz.

openrunner clip

Kaarten kopen of afprinten?

Wandelkaarten koop ik nu al twee jaar niet meer. De reden is drieledig. Ten eerste kosten ze massa’s geld. Ten tweede wegen ze ook enorm door als je meerdere kaarten moet meenemen. Het feit dat je ze dan ook nog eens kan beschadigen tijdens het wandelen, vind ik zonde van het geld. En ze zijn na enkele jaren ook niet meer helemaal up-to-date. Maar, ik blijf een aanhanger van kaart en kompas en heb in mijn hele leven nog nooit een GPS gebruikt om te wandelen (tenzij ik een gids met GPS volgde).

Nu, wat doe ik dan met de trajecten die ik online uitgestippeld heb? Wel, die print ik af. Daarvoor gebruik ik een tweede handige online (gratis) website, die ik ook via Randonner Malin vond: http://jgn.superheros.fr/en .

Hier kan je heel makkelijk een link van je GPX-track op Openrunner uploaden en de kaart dan stuk per stuk afprinten en enkel die delen die je nodig hebt. Hier kan je, zeker voor lange afstanden heel wat geld én gewicht besparen. (Update mei 2018: Nadat de nieuwe versie van Openrunner online kwam, bieden zij om één of andere reden geen link naar het GPX-bestand aan. JGN, dat ik gebruik om kaarten te printen, gebruikt online links naar gpx- of kml-bestanden. Ik gebruik nu de website GPS Visualizer om mijn GPX-tracks om te zetten naar een KML. De link die je dan krijgt, kan je tenslotte gebruiken op JGN. Een kleine omweg, maar het resultaat is wat telt.)

Duur

Nu even terug naar de tochtplanning, want daar ging het over. Om te weten hoe lang een tocht duurt, kan je allerhande formules gebruiken, maar ik opteer voor een voorzichtige inschatting en pas tijdens de tocht mijn planning aan indien nodig. Een beetje zelfkennis helpt uiteraard. Mijn ervaring in de Vogezen leert me dat ik ongeveer 27 à 28 kilometer per dag wandelde, gespreid over een hele wandeldag (van 7u ’s ochtends tot 19u ’s avonds). Als je weet dat ik op een vlak parcours met een volgeladen rugzak makkelijk 35 kilometer per dag kan wandelen, dan mag je dit in een hooggebergte gerust terugschroeven tot 20 à 25 kilometer per dag. Leg de lat liever wat lager, dan dat je hem te hoog legt en daardoor onnodig druk op jezelf legt. Voor deze trip ga ik dus uit van een 22,5 kilometer daggemiddelde.

Locatie vastleggen

Mijn initiële gedachte was om het stukje van Thonon-les-Bains naar Chamonix te wandelen, een afstand van 123 kilometer, m.a.w. ongeveer 5,5 dagen stappen. Maar de goesting om meer te stappen is groot, dus is het plan nu om ook de volgende 65 kilometer naar Landry te stappen. In totaal dus bijna 8,5 dagen stappen. In elk geval is er zowel in Chamonix, als in Landry een treinstation. Landry ligt eigenlijk niet op de GR5, maar ik verwijs even terug naar de eerder aangehaalde SNCF-kaart waarop de stations aangeduid staan. Stoppen in Bellentre (ligt wel op de GR5) wanneer ik aankom in de vallei van de Isère is geen optie, want daar is geen station. Behalve een makkelijk te bereiken eindstation, weet ik nu trouwens ook al waar ik volgende keer kan beginnen om de resterende GR5-kilometers af te haspelen, door de Vanoise, de Queyras of nog later de Mercantour om tenslotte Nice te bereiken.

Etappeduur en slaapplaatsen

Wetende dat mijn wandeltocht voorlopig circa 8,5 dagen kan duren is één ding. Ik onderstreep “voorlopig” bewust, want na 22,5 km op een bergtop staan om te overnachten is niet steeds ideaal. Het is dus ook reeds uitkijken naar mogelijke slaapplaatsen (ik wandel met tent) en die zijn er niet altijd. Beschutting tegen de weersomstandigheden is ook nodig. A.d.h.v. de hoogtelijnen op topografische kaarten, satellietfoto’s, waterpunten (die staan meestal op de kaart) en/of bevoorradingsmogelijkheden in de buurt, kies ik verschillende mogelijke slaapplaatsten uit. Ter plaatse heb ik dan meteen al enkele opties ter beschikking zonder nog lang te moeten zoeken.

Op de volgende pagina leg ik in detail uit hoe ik een dagetappe plan (klik).