Gewichtsbesparing (2)

Is licht materiaal duurder dan “gewoon” materiaal? 

Neen. Niet bepaald. Google de prijs van mijn lichte Granite Gear Crown VC 60-rugzak en die van mijn oude Deuter Aircontact 60+10L. Wel? 200€ voor de VC60 tegenover 240€ voor de Deuter. Uiteraard ga je bij topmateriaal, zoals een lichte merinowollen t-shirt meer betalen dan voor een gewoon t-shirt, maar dat spreekt dan ook voor zich. Voor een Ferrari betaal je ook meer dan voor een VW Golf.

Hiermee wil ik trouwens niet beweren dat een lichte rugzak van slechtere kwaliteit is dan een zware rugzak. Integendeel. De kwaliteit van die rugzakken is minstens zo goed, maar je moet wel voorzichtiger zijn dat je je rugzak bvb niet op een puntige ondergrond plaatst, want dan kan je al eens door de bodem prikken. Maar als je goed zorg draagt voor je materiaal, dan kom je normaal niet in de problemen.

Moet ik ineens al mijn zware uitrusting buitengooien?

Indien je reeds een hele kit in huis hebt en niet meteen in een volledig nieuwe en lichtere uitrusting kan of wil investeren, kan je opteren om geleidelijk aan onderdeel per onderdeel van je uitrusting te vervangen door een lichtere variant.

Heb je wel voldoende financiële middelen, kan je natuurlijk meteen alles in huis halen wat je wandelhartje begeerd. Let er wel op dat je alleen dat in huis haalt wat je ook echt nodig hebt.

Meenemen of thuislaten?

Ik heb reeds eerder aangehaald dat je door lichtere uitrusting heel wat gewicht kan besparen. Echter, als je dan toch nog je rugzak volstouwt met allerhande onnodige dingen, heeft het weinig zin om geld te investeren in een lichtere rugzak.

Ga behoedzaam te werk. Denk goed na over de tocht die je zal ondernemen en welke dingen je daarvoor sowieso nodig hebt. Overloop je voorlopige paklijst en ga per item na of dit van vitaal belang is of niet.

Zo las ik in een wandelverslag van een GR-wandelaar, die de hele GR5 van Hoek van Holland tot Nice liep, dat hij per sectie een boek meenam om de dode uren te vullen. Ik kon uit de beschrijving van zijn tocht afleiden dat ie niet aan lezen toe kwam, omdat hij elke avond uitgeput in bed neerzeeg. Die wandelaar stapte dagetappes van circa 20-25 kilometer per dag en koos er dan voor om met het openbaar vervoer naar hotels of jeugdherbergen in de buurt te reizen. Een boek meedragen bleek voor hem geen probleem. Wel was hij aan het klagen over het gewicht van topogidsen en kaartmateriaal, terwijl het toch eerder een noodzaak is om die items mee te brengen.

Nog een interessant item is het hoofdkussen. Sommige mensen hameren op het comfort van een hoofdkussen, ookal kamperen ze met de tent. De lichtgewichtmodellen wegen nog geen 30 tot 50 gram. De zwaardere modellen in de bekende outdoorwinkels wegen al snel 100 gram of meer. Wat dacht u ervan om uw dry sack met reservekledij te gebruiken als hoofdkussen? En voor een zachter oppervlak uw buff of fleece errond te doen? Dat bedoel ik dus met dubbel gebruik en je hoeft ervoor geen extra gewicht te dragen.

Uiteraard is dit een individuele keuze en moet je voor jezelf uitmaken wat van belang is op jouw tocht. Maar als de focus op wandelen en de natuur ligt, dan lijkt het me verstandig geen turf van Hugo Claus of Lev Tolstoj mee te nemen. Ik schrijf bijvoorbeeld ’s avonds wel mijn ervaringen van de dag op, zodat ik deze niet vergeet.

Kaarten en topogidsen

Ik beschik over topogidsen, maar neem deze nooit mee wegens te zwaar. Ik lees alle info op voorhand wel grondig door en maak notities die ik in een tabel giet. Zo heb ik, bijvoorbeeld, alle info over mijn GTA-wandeling in de zomer van 2019 netjes op een A4 recto-verso staan. Een A4-blad weegt 5 gram. De 4 topogidsen die deze 481 kilometer lange tocht behandelen, wegen samen bijna 900 gram. Ik win dus 855 gram. En dan heb ik het nog niet over kaartmateriaal.

Uiteraard kan je de kaarten in de topogidsen gebruiken, maar om eerder aangehaalde redenen laat ik de topogidsen thuis. In plaats daarvan print ik mijn wandelkaarten af (hoe ik dat doe lees je in het artikel “Hoe plan ik een tocht?“). Ik heb zo 27 vellen A4 nodig voor de GTA tussen Les Houches en Menton. 27 * 5 gram = 135 gram. Wetende dat 1 wandelkaart van de groene serie (schaal 1:100.000) zo’n 95 gram weegt en ik er 3 nodig heb om de volledige route te kunnen zien, kan ik dus 150 gram besparen én heb ik meer detail op mijn afgeprinte kaarten (schaal 1:25.000). Trouwens, als ik de kaarten van de blauwe serie op schaal 1:25.000 zou meenemen, dan heb ik er maar liefst 14 nodig die in totaal 1,4 kilogram wegen. Natuurlijk kan je in die kaarten gaan knippen, maar dat is tegen mijn natuur.