Tips & Truken van de foor

Hieronder belicht ik enkele onderwerpen die tijdens het wandelen zeker aan bod komen, gaan van de keuze van het materiaal tot de gevaren en hoe je een tocht moet plannen. Ik spreek vooral uit eigen ervaring en ga er niet prat op dat mijn methode de beste is of ik op bepaald vlak dé expert ben. Zeker niet. Wat ik wel kan doen is mijn ervaringen delen met kant-en-klare tips. Aan jou de keuze of je ze toepast of niet 🙂

Veel leesplezier!

Algemeen
Hoe begin je met hiken?

Materiaal
Schoenen
Rugzak
Slaapmat
Slaapzak (nog niet beschikbaar)
Tent
Gewichtsbesparing
Gewichtsbesparing (2)
Paklijst
Wandelstokken (nog niet beschikbaar)

Tochtplanning
Hoe plan ik een tocht?
Hoe bepaal ik een dagetappe?

Op het terrein
Bewegwijzering
Wildkamperen, bivakkeren en een slaapplaats kiezen
Wandelkaart en GPS
Kaartlezen
Weer

Voeding
Eten
Drank
Koken met gas

Gezondheid
Blaren
Teken
EHBO