Over mezelf & contact

DSCF4411Over mezelf

Ik ben Michel, 34 jaar, uit het Brusselse afkomstig. Wandelen is me niet met de paplepel ingegeven.

Enkele jaren geleden, ergens in 2009, ben ik beginnen wandelen. Eerst begon het voor mij met lokale wandelingen, zoals de Groene Wandeling rond Brussel, maar ik stippelde ook mijn eigen routes uit. Toen was ik nog niet op de hoogte van het GR-netwerk en dus deed ik mijn eigen ding. Pas enkele jaren later waagde ik me aan mijn eerste korte trektochten en begon ik GR-paden te verkennen.

Een trektocht doen, is zeker in het begin van je ‘wandelcarrière’ trial and error. Ik weet nog goed hoe ik tijdens een tocht van drie dagen een rugzak van meer dan 20 kilogram meezeulde en dat mijn voeten na een wandeling van 10 kilometer vol blaren stonden. Intussen weet ik gelukkig beter. Lang zijn de tijden van uiterst zware rugzakken en slecht schoeisel voorbij. Zoals gezegd, hoort dit bij het leerproces. In het gedeelte “Tips en truken van de foor” kom ik hier op terug.

Over de website

Op deze site bundel ik al mijn wandelverslagen van zowel trek- als dagtochten. Ik doe dit nog maar recentelijk, dus je zal hier voornamelijk mijn wandeltochten vanaf 2017-2018 terugvinden.

Het is steeds mijn bedoeling om zo compleet mogelijke informatie te verstrekken en mijn verslagen zo duidelijk mogelijk te maken. Ik beschrijf soms erg (en misschien té) gedetailleerd. Enerzijds omdat ik me mijn wandelingen binnen 10 jaar nog voor de geest wil kunnen halen en dus vertel ik ook over persoonlijke indrukken en gevoelens. Anderzijds kan ik andere wandelaars extra info bieden die ze in hun topogids of op andere sites niet zo snel zullen terugvinden. Ik probeer, in de mate van het mogelijke, ook steeds een kaart van de route en een zo realistisch mogelijk hoogteprofiel toe te voegen aan de verslagen. Zodoende krijg je als lezer ook een beter beeld van het traject en of het wat voor je is, of ook niet.

Contact

Wil je me contacteren? Heb je vragen? Of wil je met mij mee op stap? Mailen kan via ultimatehikingmd[ at ]gmail.com . De [ at ] moet je uiteraard door een apenstaartje (= @) vervangen.