Links

Hieronder geef ik een lijstje met mijn favoriete hiking gerelateerde links.

Wandelinfo (algemeen):

Hiking Advisor : Een website boordevol wandelverslagen, tips, tricks en een forum waar je terecht kan met al je vragen. Daarnaast organiseert de vzw achter de website ook geleide wandelingen in heel Europa. (Nederlandstalig)

Hiking.be : Vroeger, mijns inziens, dé tonaangevende website over hiking in België, maar een beetje weggezakt. De focus lijkt nu meer te liggen op product reviews. Er staan op de site wel nog interessante wandelverslagen, waarin onder meer de Ardennen, Vogezen en Alpen aan bod komen. (Nederlandstalig)

Trekkings.be : Luc heeft op zijn website een prachtig archief met wandelverslagen van allerlei GR’s en andere wandelroutes in voornamelijk België, Duitsland en Luxemburg. Om er enkele uit te pikken: de GR57, de Eifelsteig, of de Luxemburgse Lee Trail. Voor elke wandeling vind je een omschrijving, kaarten en mooie foto’s. (Nederlandstalig)

Sectionhiker.com : Zeer omvangrijke website en wereldwijd allicht één van de beste als het op product reviews aankomt. Ook allerhande tips & tricks. (Engelstalig)

GR-infos.com : Deze website lijst alle Franse GR-routes op, inclusief Google Map, hoogteprofiel en GPX-bestanden. (Meertalig)

Refuges.info : Ideaal om je trekking voor te bereiden en te weten te komen waar je een abri, refuge of châlet tegenkomt in de bergstreken van Frankrijk. Ook waterbronnen staan erop aangeduid. Niet heel compleet, maar wel een goede start. (Franstalig)

Randonner-Léger.org : Dit is een Franstalig forum waar veel info over light en ultra light backpacking te vinden is en volgens mij dé referentie. Een goudmijn aan informatie! (Franstalig)

Randonner-Malin.com : Nog zo’n referentie, maar dan met algemene info over hiking. Gaande van hoe je je tocht kan voorbereiden tot en met wat je onderweg allemaal kan eten. Alleen jammer dat François de Amerikaanse toer opgaat en je met allerlei pop-ups om de oren slaat voor gratis boekjes, aanmelden voor een mailing list en dergelijke meer. Maar de info op de website is gratis toegankelijk en meer dan de moeite waard. (Franstalig)

Blogs en wandelverslagen:

Twans Trektochten : Twan wandelt al jaaaaaren en heeft op zijn website verslagen van al zijn trektochten gebundeld. Zeer interessante lectuur, geschreven door iemand die het wandelen in zijn bloed heeft. Mijn favoriet is zijn trektocht naar de Nordkapp in 2007. Ook voor geïnteresseerden in de Camino de Santiago is de website van Twan een goede bron van informatie. (Nederlandstalig)

Rogers Trektochten : Roger is de wandelmaat van Twan en heeft op zijn website eveneens verslagen van trektochten die hij alleen ondernam. Zo heeft hij verschillende aanlopen naar Compostela op zijn naam, evenals grote delen van de GR5. Recent trok hij met de GR10 de Pyreneëen in.

Wandelen met Ambigirl : Annelies doet vooral wandelingen en trektochten in België. Verslagen en foto’s kan je op haar blog terugvinden.