Hiken in coronatijden

Nu het door de coronapandemie niet meer mogelijk is om ver weg te gaan wandelen en we van onze (Belgische) overheid toch de raad hebben gekregen om te blijven sporten of wandelen, lijkt het me opportuun om even naar de mogelijkheden te kijken die er zijn voor eenieder die nu thuiszit.

Hierbij enkele mogelijkheden:

1) Raadpleeg de online topografische kaarten van het NGI: https://topomapviewer.ngi.be . Zoek je adres op en ga na welke groene ruimtes er in je buurt zijn. Wandel erheen, zie of je er binnen mag en wandelen maar. Je kan met allerlei apps ook een route langs verschillende groene zones uitstippelen.

2) Op de website van Grote Routepaden kan je de kaart met GR’s raadplegen. Misschien kan je daar een stukje op wandelen als je dicht bij een route woont? https://wandelen.groteroutepaden.be/nl/wandelroutes

3) Natuurpunt heeft op zijn site alle eigen natuurgebieden opgelijst. Deze zijn hier te vinden: https://www.natuurpunt.be/wandelen

4) De Franstalige tegenhanger van Grote Routepaden, “Sentiers GR” heeft ook een kaart met alle GR’s op Waals en Brussels grondgebied. Als je er woont, bekijk dan eens deze kaart : https://qgiscloud.com/grsentiers/Reseau_GR_wallon

5) Brussel heeft een leuke luswandeling, namelijk de Groene Wandeling. Deze tocht gaat helemaal rond de hoofdstad en linkt verschillende groene zones en natuurgebieden aan elkaar. De lus is bijna 60km lang.

Voor alle duidelijkheid, op het ogenblik van schrijven (3 april om 12u00) heeft de overheid de afstand die je mag wandelen of fietsen niet gelimiteerd. Het staat je dus vrij om zo lang of zo kort te wandelen dan je dat zelf nodig acht. Wel mag je je daarvoor NIET verplaatsen met de auto of het openbaar vervoer en mag je met niet meer dan 1 persoon (lees: een vriend) of enkel met je naaste familie (lees: familie die onder hetzelfde dak woont) naar buiten. Het is ook in eenieders belang om deze regel, net als de maatregel van “social distancing” (anderhalve meter afstand houden) te respecteren. Bovendien mag je je ook niet te lang op dezelfde plaats ophouden. Picknicks en dergelijke zijn dus uit den boze.

Stay Safe!

Michel

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s