Wandeling Bosvoorde-Waterloo (27,1 km)

Vandaag een korte wandeling gedaan van bij mij thuis in Watermaal-Bosvoorde (Brussel), via de GR126 en zelfgekozen paden, naar de Leeuw van Waterloo.

De eerste 12 kilometer lopen door het Zoniënwoud. Pas aan de achterkant van het voormalige koninklijke domein van Argenteuil (Leopold III’s latere echtgenote Liliane Baels woonde er tot aan haar dood) kom je het bos uit. Wat later steek je de Zilverbeek (in het Frans de ‘Argentine’, die zijn naam geeft aan het eerder genoemde domein) over om dan een tijd lang door meer gegoede buurten te wandelen met mooie villa’s en huizen.

IMG_20190519_132445
Zicht op de slagvelden van 1815. Achter de bomen kan je in de verte nog net de “Butte du Lion” ontwaren

In Ransbeck aangekomen, nam ik een middagpauze op de trappen van het kerkje aldaar. Ter hoogte van het enorme golfterrein van Waterloo koos ik ervoor om via een zelfgekozen pad richting Leeuw van Waterloo te stappen. Ik was er al een tijdje niet meer geweest en intussen is het daar wel wat veranderd. Ik nam de tijd om enkele gedenkstenen te bewonderen en de Butte du Lion te beklimmen.

Hoewel er een zware regendag werd voorspeld, kreeg ik slechts wat gedruppel in het eerste uur van de wandeling. Echter merkte ik daar door het beschermende bladerdak weinig van.

rrem
Opvallend dat de verliezende partij hier in de buurt wel verschillende monumenten had staan. Dat is met de Duitsers in WOI en WOII wel even anders.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s