Lichter de Alpen in

Deze zomer trek ik opnieuw de Alpen in en ik hoop dat met een rugzak te doen die nog een pak lichter is dan vorig jaar. Ik ben in volle tochtvoorbereiding en heb het gewicht, zonder voeding en drank en gedragen kledij, kunnen terugschroeven tot 6.5 kilogram.

Zo heb ik enkele items die nog te zwaar waren omgeruild voor lichtere exemplaren. Ik denk in de eerste plaats aan een nieuwe gaskoker: de Optimus Crux Lite (87 gram) en de kleinere gasbidons van 200 gram (waarvan 100gr gas). Samen goed voor 287 gram.

Mijn vorige vuurtje was een Campingaz Bleuet Micro Plus (178 gram) met bijbehorende gasbidon van 356 gram (240gr gas). Toeval of niet, het nieuwe setje van Optimus is bijna de helft lichter dan de Campingaz.

Behalve het gewicht is het verschil tussen beide branders dat de Campingaz een kliksysteem heeft, terwijl de Optimus een schroefmechanisme heeft.

Ja, ik heb 140 gram gas minder en kan naar verluidt maar zo’n 13 liter water aan de kook brengenmet de Optimus tegenover 30 liter met de Campingaz. Mijn ervaringen van vorig jaar en mijn berekeningen leren me echter dat ik eigenlijk met een kleiner gasflesje ruimschoots moet toekomen.

Zo heb ik dus 257 gram dood gewicht uit mijn rugzak gehaald.

In een volgende blogpost ruil ik nog een ander item voor een lichter model.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s