Nieuwe GR in de Alpen

Met de GR738 hebben de Alpen er een nieuwe GR bij. Deze GR in het Belledonne-massief, met de passende bijnaam Traversée de Belledonne, verbindt het dorpje Aiguebelle met het skioord Chamrousse. Het geheel ligt net ten oosten van Grenoble.

De GR738 is een pittige wandelpad van 125km (officieel 130km) met 9620 stijgingsmeters en 8260m daling. Dat betekent per kilometer zo’n 76m stijging. Met andere woorden; deze tocht heeft qua fysieke inspanning veel meer te bieden dan de GR20 (170km en 11000m D+ en dus 64m D+/km).

Het hoogste punt bereik je op 2555m wanneer je na 93,5km (als je in zuidelijke richting loopt) de Col de la Vache aandoet. Andere ‘hoogte’-punten zijn o.a de Col de Claran (1956m), de Col d’Arpingon (2276m) en de Col de la Mine de Fer (2400m).

In 2019 moet de eerste topogids van deze tocht in de winkels liggen.

Ik zet de GR738 alvast op m’n verlanglijstje.

gr738profile

kaartbelledonne

Eén gedachte over “Nieuwe GR in de Alpen”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s