Door de Vanoise?

Ik ben aan het twijfelen of ik de tocht door de Alpen nog verleng, m.a.w. 130 extra kilometers op de GR5 tussen Landry en Modane. Alles zal natuurlijk afhangen van hoe fit ik me voel na een weekje in de Bretagne en dan een achttal dagen tussen Thonon en Landry. Maar normaliter ga je je naarmate je vordert steeds beter voelen. Je komt hier op dit stuk ook de Col de l’Iseran tegen. Met z’n 2764m is de Col de l’Iseran ook veruit de hoogste beklimming tijdens de tocht.

Velen kiezen voor een variant via de GR55 om het drukke skioord Val-d’Isère te vermijden. Begrijpelijk, want allicht kom je er in de zomer een hele horde dagwandelaars tegen. Een blik op de kaart doet me vermoeden dat er op GR55 in de buurt rond Pralognan ook veel dagwandelaars zullen zijn. Ik zou dus gewoon de GR5 blijven volgen. Die maakt wel een hele lus van 28 kilometer door de vallei van de Doron de Termignon, rond de Lac Blanc.

Je zou die lus natuurlijk kunnen afsnijden en zo bijna halve wandeldag uitsparen. Afsnijden doe ik enkel wanneer ik in tijdsnood kom, maar dan moet ik eerst 600m dalen naar het dorpje Termignon, om dan meteen weer een kleine 900m te klimmen. En eerlijk gezegd spaar ik slechts een kleine 20 kilometer uit. Is dat wel de moeite?

De beslissing, of ik al dan niet het stukje Vanoise zal meenemen, zal ik uiteindelijk ter plekke nemen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s